Beauty Bay, Kirkkopuistikko 18, 65100 VAASA, anastasia@beautybayvaasa.fi
  

YLEISTÄ KESTOPIGMENTOINNEISTA

Kestopigmentoinnilla korostetaan ja vahvistetaan omia piirteitä sekä voidaan korjata epäsymmetriaa. Pigmentoitavia alueita ovat kulmakarvat, silmienrajaukset ja huultenrajat. Väri viedään neuloilla vain ihon ylempiin kerroksiin.


Kestopigmentoinnissa tulos ei ole ikuinen, vaan värit hiipuvat pois luonnollisesti 1-3 vuodessa.
Haluttu alue pigmentoidaan yleensä 2 kertaa,jotta lopputuloksesta saadaan tasainen ja pysyvä. 
Uusintakäsittely suoritetaan 1-3 kuukauden päästä, riippuen pigmentoidusta alueesta. Pigmentoinnin voi pitää yllä ja halutessa uusia parin vuoden välein, tällöin yleensä yksi käsittelykerta riittää.

Ennen pigmentointia

Kestopigmentointia ei suositella kaikille lääketieteellisistä syistä. Konsultoi tarvittaessa pigmentoijan kanssa asiasta mikäli sinulla on: puudutusaineallergia, diabetes, verenvuototauti, syöt verenohennuslääkkeitä, täyteainetta huulissa, flunssa tai muu tulehdus, herpes.

Herpestä ei voi saada pigmentoimalla, mutta jo olemassaoleva virus saattaa aktivoitua käsittelyssä,
 joten estolääkitys ennen huulten pigmentointia on suositeltavaa. Oireiden ilmaantuessa pigmentoinnin jälkeen, käytä välittömästi herpeksen hoitoon tarkoitettua voidetta


Pigmentoinnin jälkeen

Pigmentoitu alue näyttää heti pigmentoinnin jälkeen ja vielä seuraavina päivänä noin 30 % – 50 % todellista lopputulosta tummemmalta. Viikon aikana ylimääräinen väri ”hilseilee” kuolleen ihosolukon mukana pois. Ihon hilseilyä, punoitusta, turvotusta ja lievää rupeentumista voi esiintyä muutaman päivän kestopigmentoinnin jälkeen. Pigmentoinnin jälkeen syntyvää rupea ja/tai ihon hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.

Silmänrajauksien sekä huulten pigmentointien yhteydessä esiintyy hieman näkyvämpää turvotusta, joka kestää yleensä 1-2 päivää. Silmissä pienimuotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näädännäpyt ovat mahdollisia. 

- 3 päivän ajan tulee välttää käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista sekä pitkäkestoista kastelua.
- 6 päivän ajan tulee välttää hierontaa, uimista, solariumia, saunomista, voimakasta hikoilua.
- Käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkorasvalla hoidon jälkeen. Myös parantuneet pigmentoinnit kannattaa suojata hyvin auringolta, jos haluat suojata väriä haalistumiselta.
- Huulten pigmentoinnin jälkeen ei saa juoda alkoholia vuorokauteen, koska alkoholi kiihdyttää lymfaa ja silloin ruvesta tulee paksumpi.

 

Kotona pigmentointialuetta hoidetaan annetuilla ohjeilla. Saat pigmentoinnin jälkeen mukaasi kotihoito-ohjeet.